Oscar Dansk är klar för Rögle. Här ses han efter match i JVM 2014 Foto: Ludvig Thunman / TT

Oscar Dansk klar för Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Rögle förstärker på målvaktssidan, med Oscar Dansk som blev utnämnd till bäste målvakt vid JVM 2014.

Målvakten Oscar Dansk är klar för spel hos den skånska nykomlingen som hyr honom från Columbus Blue Jackets organisation säsongen 2015-16, skriver Rögle själva under lördagen i ett pressmeddelande.

 – En stor, atletisk, målvakt som är bra med klubban. En vinnartyp som stått i alla våra svenska ungdoms- och juniorlandslag, kommenterar sportchef Anders Carlsson, i pressmeddelandet.

Flyttade tidigt till Nordamerika

Den 21-årige stockholmaren Oscar Dansk inledde sin hockeybana med att tidigt, redan som 13-åring, flytta till Nordamerika från moderklubben Väsby och spela tre säsonger i USA.

Det gav honom en plats i svenska U16-landslaget 2010 och målvaktsplatsen i landslaget behöll han sedan genom alla ungdoms- och juniorlandslag med en grande finale i form av priset som JVM:s bäste målvakt i Malmö 2014.

”Jättebra när Rögle dök upp”

I augusti förra året skrev han sitt första NHL-kontrakt med Columbus Blue Jackets, fanns med som backup under säsongen som gick och det är nu NHL-klubben som hyr ut honom till Rögle enligt en överenskommelse gjord med sportchef Anders Carlsson.

– Det kändes jättebra när Rögle dök upp som ett alternativ och jag kände att ”Masken” var väldigt sugen på att ha mig i sitt lag samtidigt som jag kände likadant. Jag pratade med min agent och Columbus och alla parter är på samma sida för att hitta det val som är bäst för min utveckling, säger Oscar Dansk själv, i pressmeddelandet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.