Polisen om otryggheten: ”Vi kan inte klara allt”

Publicerad

Otryggheten bland helsingborgarna har ökat kraftigt på bara två år. Det visar polisens nya trygghetsmätning.

Polisområdeschef Patric Heimbrand, polisområdeschef i Nordvästskåne, är besviken över siffrorna. Trots att brottsligheten i sig inte ökat så har känslan av upplevd otrygghet bland helsingborgarna gått upp kraftigt.

Här är några av orsakerna till den ökande känslan av otrygghet ute i samhället:

Ungdomsgäng, buskörning med moped, oro för att bli misshandlad, rädsla för att gå ut ensam och sportevenemang.

För få poliser

– Förtroendet för polisen minskat. Både medborgare och kommunerna tycker att vi är för få i relation till vad vi ska göra. Och det är så att vi inte räcker till fast vi gör så gott vi kan, säger Patric Heimbrand.

Han gör också en egen analys av orsaken till att fler känner sig otrygga.

– Vi poliser är inte tillräckligt synliga. Och vi är duktiga på att klä oss i säck och aska efter den katastrofala omorganisationen hos oss. Det finns inte en matematisk chans att vi ska klara allt. Vi måste prioritera.

Allvarligt läge

Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, Peter Danielsson (M) är också kritisk.

– Den signal som mätningen skickar ut är oroande. Det är ett allvarligt läge.

– Staden växer kraftigt och det finns samtidigt en etablerad grov brottslighet. Men det finns för få poliser. De hinner inte heller med det viktiga förebyggande arbetet, säger Peter Danielsson.

Helsingborgs stad har skickat ett brev till polismyndigheten med en rad krav, bland annat på fler poliser men också med synpunkten att ”det inte är långsiktigt hållbart att skicka resurser till gränskontroll och andra städer”.

Nu ska trygghetsmätningen analyseras för att polisen ska kunna dra slutsatser om vilka åtgärder som behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.