Den avlidne mannen var född 1990 och var hemmahörande i Helsingborg. Foto: Jonathan Hansen

Polisen söker vittnen till misstänkta mordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 26-årige man som hittades död, troligen mördad, i Helsingborg på måndagen har själv suttit häktad misstänkt för ett uppmärksammat mordförsök förra året.

Polisen vädjar nu om att få in vittnesuppgifter för att få klarhet vad som kan ha hänt 26-åringen, som hittades död på Högaborg i Helsingborg på måndagsmorgonen.

– Är det någon som har sett eller hört något är vi väldigt tacksamma om de hör av sig till oss, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör på polisen i Helsingborg.

– Det gäller särskilt om man passerat platsen på söndagkvällen eller natten mot måndagen, fortsätter hon.

Det var vid 07.30-tiden på måndagsmorgonen som en livlös man hittades i ett grönområde närheten av Varbergsgatan och platsen spärrades av.

Starka mordmisstankar

Polisen har inledningsvis varit förtegna om hur mannen kan ha dött. Men spaningsledaren Kenth Persson bekräftar på tisdagen att det rör sig om ett mord.

– Vi är ganska övertygade om att han bragts om livet, säger han.

Var själv misstänkt för mordförsök

Men för inte särskilt länge sedan var offret själv misstänkt för ett uppmärksammat mordförsök i Rosengårdens centrum i oktober förra året.

– Det stämmer att han suttit häktad för mordförsök. Han var misstänkt, men förundersökningen och misstankarna lades ner, säger Kenth Persson.

Enligt uppgifter till HD har den avlidne 26-åringen en kriminell bakgrund, och har tidigare dömts för rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.