Varning för mackbedragare

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har tre bensinmacksägare hittat skimningsutrustning vid sina pumpar. Polisen varnar nordvästskåningarna för att betala med det vanliga bankkortet.

Polisen vill inte berätta vilka bensinmackar det rör sig om, men samtliga ligger i nordvästra Skåne. I februari har tre ägare hittat skimningsutrustning vid betalstationerna.

– Misstanken ligger förstås nära till hands att de här händelserna har ett samband, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisen i Helsingborg.

Den befintliga kortläsarna är i de tre fallen utbytta mot manipulerad utrustning som gör att bedragaren kommer över kortuppgifterna från de kort som dragits i apparaturen.

– Vi varnar tills vidare folk i Nordvästskåne för att använda sitt vanliga bankkort när de tankar. Det bästa är att ha ett separat kort med en mindre summa pengar på för att betala, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Polisen har ingen misstanke om vem eller vilka som ligger bakom de anmälda skimningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.