Den nederländska polisen tog bilder som visar hur männen lastar en väska med 18 kilo kokain i ett flygplan på Drachtens flygplats. Foto: Polisen Nederländerna

Polisens bildbevis när de lastar 18 kilo kokain på flygplan

Uppdaterad
Publicerad

Tre män åtalades idag för att smugglat 18 kilo kokain med ett flygplan som landade på Enoch Thulins flygplats utanför Landskrona.

Två av männen flög Cessnaplanet från Hagshults flygplats utanför Värnamo den 30 mars i år. Planet ska enligt åtalet ha bokats av en tredje man från Jönköping.

Turen gick till Drachten i Nederländerna. Där tog en av männen en taxi till staden. Polisens bilder visar hur han återvänder till flygplanet med en resväska.

Männen flög sedan tillbaka till Sverige där de landade på Enoch Thulins flygplats utanför Landskrona. Där väntade mannen från Jönköping. Men även den svenska polisen.

I väskan fann polisen 18 kilo kokain. De tre männen åtalas nu för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

De tre männen – 49, 43 och 38 år gamla – är hemmahörande i Stockholm, Nyköping och Jönköping.

38-åringen från Jönköping förnekar brott.

– Min klient har inte lastat någon väska. Han nekar till detta, säger hans advokat Sven Jernryd till SVT Nyheter Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.