Befesa Scandust får preliminärt återuppta sin produktion den 24 april. Foto: Oskar Fäldt/SVT

Preliminärt startdatum för Befesa Scandust

Publicerad

Länsstyrelsen har nu angett ett preliminärt datum då återvinningsföretaget Befesa Scandust kan få återuppta sin produktion. I december 2016 stoppades produktionen efter att Länsstyrelsen beslutat om produktionsstopp.

Den 24 april är det tänkt att återvinningsföretaget Befesa Scandust ska få återuppta sin produktion efter att ha tvingats till stopp av länsstyrelsen i december 2016. Det skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Det var på ett möte under onsdagen som parterna kom överens om det preliminära startdatumet. Den eventuella produktionsstarten bygger på att Befesa Scandust kan presentera kompletteringar i sitt miljöarbete för länsstyrelsen. Kompletteringarna gäller bland annat ett reviderat kontrollprogram och en anmälan om en torr process för slamhantering

Cyanidutsläppen i Landskrona

Länsstyrelsen ska också granska en miljöteknisk undersökning som Befesa Scandust har lämnat in.

– Om allt går som det ska kan Befesa Scandust återuppta produktionen 24 april. Vi kommer dock att begränsa mängden filterstoft och torrt zinkslam som får lagras samtidigt inom anläggningen. Detta sker väntan på en ny integrerad tillståndsprövning enligt miljöbalken och Sevesodirektivet sompåbörjas efter sommaren, säger miljödirektör Annelie Johansson i ett pressmeddelande från Länsstyrelsen Skåne

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cyanidutsläppen i Landskrona

Mer i ämnet