Rögles Bryan Lerg knäckte Örebro med sina två mål. Foto: TT

Rögle tystade Örebro

Hemmapremiär och publikfest i en kokande Behrn arena. Men tvåmålsskytten Bryan Lerg tystade publiken när Rögle vann borta mot Örebro med 4–3.

Rögle tog därmed säsongens första trepoängare i SHL – laget förlorade så sent som i torsdags hemmapremiären mot Växjö.

Men det går alltså fortsatt tungt för Örebro. För en vecka sedan förlorade närkingarna premiären borta mot Färjestad inför närmare 3000 rödklädda Örebrosupportrar. Och även på lördagskvällen fick fansen vända hem med en ny förlust i hemmapremiären.

Slagsmål på uppvärmningen

Och Rögles segertrend mot Örebro håller i sig. Förra säsongen vann Örebro bara första hemmamatchen, övriga tre trepoängare hamnade hos Ängelholmsklubben.

Det var heta känslor redan före nedsläpp. Örebros Siim Liivik och Rögles Almen Bibic utdelar knytnävslag med handskarna i mittcirkeln under uppvärmningen. Fler drogs in i gruffet men spelarna särades till sist från varandra.

Örebro började bäst när väl matchen drog igång – och efter tre minuter tryckte kaptenen Viktor Ekbom in matchens första mål i krysset.

-Vi börjar ganska bra och kommer ut stenhårt, men efter vårt mål så slarvar vi lite. Jag tycker att de chanserna de har fått har vi gett dem, sade Viktor Ekbom till C More efter första perioden.

Efter elva minuter utnyttjade också Rögles Patrick Cehlin en av chanserna när han snärtade in 1–1 bakom Örebros målvakt Julius Hudacek. Men ganska omgående rundade brorsan Libor Hudacek gästernas bur och gav Örebro återigen ledningen.  Elva minuter in i andra perioden presterade stjärnvärvningen Tom Wandell sig för hemmapubliken när han ökade på Örebros ledning till 3–1, detta efter en rejäl uppåkning av Daniel Viksten. Men tre minuter innan andra periodpausen tryckte Christopher Liljewall  in 3–2 i nättaket, i spel fem mot fyra.

-Vi måste sortera ut bättre i egen zon och vara noggranna i backcheckingen, sade Rögles målskytt Christoffer Liljewall till C More efter andra perioden.

Lerg showade

Och det gick alltså sedan Rögles väg i den tredje perioden när forwarden Bryan Lerg började sin show. Tio minuter före slutet kvitterade Lerg från nära håll, även det målet i spel fem mot fyra. Och när knappt tre minuter återstod av ordinarie tid tog också Rögle ledning och fastställde slutresultatet till 4–3, och återigen var det Bryan Lerg som hittade rätt och även den här gången i powerplay.