Foto: Jessika Jellbom

Tre gripna för smash and grabkupp i natt

Uppdaterad
Publicerad

En klädbutik på Kullagatan i Helsingborg drabbades under natten av ett inbrott.

Larmet kom strax före klockan halv sex på fredagsmorgonen. En liten röd bil hade kört in i entrén Cerino på Kullagatan på Helsingborg. Ett stort antal patruller skickades ut för att söka efter gärningsmännen.

Strax efter klockan 8 gav sökandet resultat.

– Vi har gripit tre misstänkta i Bårslöv, berättar Richard Glantz, kommunikatör vid polisen. Vi har också påträffat en del gods.

”Bara väntade på bilen”

Butiker i området har utsatts för flera nattliga inbrott under den senaste tiden, bara butiken Cerino har på en vecka utsatts för två inbrott och ett inbrottsförsök. Butikschef Hanna Afanasovska står och dammsugar upp glassplitter från golvet under förmiddagen.

– Det är rent ut sagt för jävligt. Eftersom de kom in så lätt förra gången så visste jag att de skulle komma igång. Den andra gången hade vi satt en spärr så när de försökte igen två dagar senare så kom de inte in. Så sedan i måndags har jag bara väntat på att de skulle köra in här, jag trodde bara inte att de skulle ske så snabbt, säger hon.

Vid det första inbrottet stals jackor av ett värde på 520.000 kronor. Denna gången var det väskor för 190.000 kronor, men skillnaden denna gången var att polisen kom tillbaka med väskorna.

– Men de var ju helt förstörda. De hade släpats genom skogen och var leriga och söndriga, så 90% går inte att använda. Det var var vår julförsäljning det.

Jublade över gripandet

När Hanna Afanasovska och hennes kollegor nåddes av beskedet att det var tre personer gripna för inbrottet blev det jubel i butiken.

– Det gör ju att de bli nervös hoppas jag. Vi kommer bara fortsätta att försöka göra det ännu svårare för dem att komma in nästa gång. Ju svårare de har för att komma in, ju snabbare kanske polisen kan ta dem, säger Hanna Afanasovska.

 Polisen vill inte i det här skedet uttala sig om eventuella samband mellan de olika butiksinbrotten i stan.

– Det får den fortsatta utredningen visa, säger Richard Glanz, kommunikatör vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.