Foto: TT Nyhetsbyrån

Våldsamt bråk på camping – personalen hotades

Uppdaterad
Publicerad

Under midsommarnatten utbröt ett våldsamt bråk på en campingplats i Torekov. En kvinna blev misshandlad med stickvapen och personalen hotades.

– Det var ett större bråk mellan olika grupperingar. Det var en väldigt rörig händelse, säger Anna Göransson, polisens pressinformatör.

Polisen larmades om bråket strax efter klockan 01.30 natten mot lördagen.

”Skrik och alkohol”

Pernilla Ahlqvist är serviceansvarig för campingen och var tvungen att åka in till platsen på midsommarnatten.

När campinggästerna började hota personalen var det Ahlqvist som larmade polisen.

– Det var mycket skrik och alkolhol inblandat. Först när vi kom ner fick vi veta att det varit en misshandel, säger hon.

Misshandlades

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten var det en grupp av campinggäster som hamnade i bråk med asfaltsläggare.

– Det var ett sällskap med asfaltsläggare som kom i klinch med andra campinggäster, som vi förstått det. Stickvapen, kvastskaft och pepparspray ska ha använts, säger Calle Person, polisens pressinformatör, till tidningen.

Under bråket ska en kvinna blivit misshandlad med ett stickvapen. En annan kvinna har gripits för attacken.

Ambulans till platsen

Ytterligare fyra anmälningar om misshandel upprättades under natten. I tre fall är det kvinnor som misstänks vara utsatta för brott – i två fall står män som målsägande.

– Ambulans har tittat till samtliga personer men ingen har förts till sjukhus, säger Anna Göransson.

Satte eld på koja

Per Åkeström, driftchef på bolaget som äger campingplatsen, var under natten i kontakt med personalen.

– Det var stökigt och turbulent och någon hade satt eld på en koja i skogen. Det eskalerade och olika grupperingar började bråka, säger Per Åkerström.

– Vi har ju en vaktfirma som cirkulerar minst en gång per natt och det brukar räcka. Sen är det ju polis man får tillkalla om det är såna här större händelser, säger Per Åkerström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.