Foto: Linda Ekström

Chaufför somnade vid ratten – orsakade olycka

Uppdaterad
Publicerad

Det var totalstopp i trafiken på E4/E6 mellan trafikplatserna Kropp och Vasatorp i Helsingborg efter att en lastbilschaufför somnat vid ratten. Lastbilschauffören är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Lastbilen välte vid 5.30-tiden på torsdagsmorgonen och flera personbilar var inblandade i olyckan.

– Föraren uppger själv att han somnade vid ratten. Det finns ingen uppgift om att han var påverkad av någonting, säger Kim Hild, pressinformatör vid Skånepolisen.

Lastbilens släp låg rakt över båda körfälten i södergående riktning och dragbilen låg på norrgående sida och blockerade ett körfält, uppger räddningstjänsten.

– Det visade sig att fyra personbilar kört in i lastbilen, troligtvis när den redan hade vält. Men jag bara förmodar att den välte först. Eftersom det ser ut som det gör på vägen är det totalstopp i båda riktningarna, sa Ronnie Lundgren, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst, till TT.

Trafiken fick ledas om och då stod det inte några bilar i kö vid olyckan, enligt Ronnie Lundgren.

Stor påverkan

Först vid 15.30-tiden kunde trafiken flyta på som vanligt igen efter att tankar tömdes och sedan fick lastbilen bärgas.

Två personer fick föras till sjukhus med ambulans. Ronnie Lundgren berättade att samtliga personer var ute ur bilarna nära räddningstjänsten var på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.