Emelie Sellman är ledsen över att Findus stänger ner i Bjuv.

Tung dag för de anställda på Findus

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen gick det sista skiftet av från sitt arbete på Findus i Bjuv. Tidigare under dagen var det många som gick ut med tårar i ögonen och sorg i rösten.

All utrustning ska nu monteras ner och flyttas till anläggningar i Spanien, Tyskland och Brålanda där svenska ärtor ska tas om hand.

– Det är en tung dag. Det jag aldrig trodde kunde hända hände. Vi visste det skulle bli stora förändringar när vi blev uppköpta, men att det skulle bli så här det trodde vi aldrig, säger Emelie Sellman, anställd på Findus i Bjuv.

Findus lägger ner i Bjuv

Hur är stämningen?

– Jag sitter på kontoret och är inte mitt i det, men klart att folk är ledsna. Det är många vänner och kollegor som man aldrig kommer att träffa igen. Kunskapen och kompetensen bara försvinner, säger Emelie Sellman.

Väntar på ny köpare

Verksamheten avstannar men viss underhållsvärme kommer att finnas och reningsverket ska hållas igång tills en försäljning blir klar, enligt Findus vd, Henrik Hjalmarsson.

– Vi sätter den här anläggningen i stand-by-läge så en köpare med kort varsel kan sätta igång tillverkningen igen.

Han är den som stänger Findus i Bjuv och säger att han står bakom beslutet, men att det inte är vad han hade önskat.

– Det är en känslomässig dag. Många medarbetare gör sina sista dagar här, säger Henrik Hjalmarsson, vd på Findus.

Under torsdagen samlas personalen för sista gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Findus lägger ner i Bjuv

Mer i ämnet