Foto: Helene Bengtsson

Villa brann ner till grunden i Hyllinge

Uppdaterad
Publicerad

En enplansvilla i Hyllinge i Åstorps kommun brann ner till grunden under lördagen. Vittnen berättar om en explosion.

Larmet kom vid 15-tiden. Enligt de som larmade slog redan då lågor ut genom samtliga fönster i huset.

Villan, på Parkgatan, blev snabbt övertänd, och på grund av rökutveckling uppmanades de boende i Hyllinge att vara försiktiga.

– Brandröken är tät över Hyllinge. Vi uppmanar människor att stänga ventilationen och hålla sig inomhus, sa Ronny Lundgren, inre befäl vid Räddningstjänsten Nordväst, vid 16-tiden.

– De boende i närområdet har fått VMA-meddelandet via sms, och de kommer att få ett nytt meddelande när faran är över, säger Ronny Lundgren.

20-tal brandmän

Ett 20-tal brandmän från kårerna i Helsingborg, Åstorp och Bjuv deltog i släckningsarbetet. Vid 18-tiden kunde varningen till allmänheten blåsas av.

Någon orsak till branden är inte känd.

– Men det grannarna har hört kan mycket väl vara en rökgasexplosion orsakad av branden. Det kan lätt bli så när fönstren spricker av värmen och elden plötsligt får syre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.