En man i 20-årsåldern sköts till döds i Helsingborg i augusti i år. Nu har en man och en kvinna gripits misstänkta för inblandning i dådet. Foto: SVT/Josefine Krischausky

Ytterligare två gripna misstänkta för inblandning i mordet på Dalhem

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna har gripits misstänkta för inblandning i mordet på Dalhem som inträffade i mitten av augusti. Sedan tidigare sitter en 16-årig pojke häktad misstänkt för mord.

En tisdag i augusti, mitt i morgonrustningen, sköts en man i 20-årsåldern ihjäl på Dalhem i Helsingborg. Han ska ha suttit i en bil på Annerovägen när skotten avlossades.

En 16-årig pojke sitter sedan tidigare häktad misstänkt för mord och vapenbrott. På måndagen greps ytterligare två personer, en man och en kvinna, misstänkta för inblandning i dådet, något Helsingborgs Dagblad var först med att berätta.

– Mannen är misstänkt för mord och kvinnan för medhjälp till mord. Det är utredningsåtgärder som lett fram till att det uppkommit en misstanke mot de båda, säger Magnus Larsson, åklagare.

Två unga vuxna

Enligt åklagaren är de hemmahörande nordvästra Skåne.

– De är unga vuxna under 40 år, säger Magnus Larsson.

Den 16-åriga pojken är hemmahörande i Småland och åklagaren har tidigare sagt till SVT att det inte finns någon uppenbar koppling mellan honom och brottsoffret.

16-åringen har erkänt vapenbrott men nekar till mordet.

Såhär sa polischefen Karim Ottosson om händelsen efter att det inträffat:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen ringde larmare in till polisen från bostadsområdet Dalhem i Helsingborg, efter att ha hört skott avlossas. Därefter kunde polisen hitta och gripa en pojke i övre tonåren. – Jag blir orolig. Det är tragiskt att så unga personer begår så grova brott, säger Karim Ottosson vid polisen i Helsingborg. Foto: Josefine Krischausky / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.