Foto: SVT

10 hus till på Blomstergården

Uppdaterad
Publicerad

Östersundshem har svårt med att hitta lämplig mark för de Attfallshus man har beställt.

Östersundshem har satt upp de första tio Attefallshusen på Blomstergården bredvid skidstadion. 100 hus totalt ska innan slutet av september stå färdiga runt om i Östersund. Men det är lite trögt att dels hitta en lämplig plats och dels få bygglov,

– Problem är väl att ta i men givetsvis får vi vrida och vända på alla stenar, säger Malin Gunnarsson kommunikationschef Östersundshem.

Östersundshems köp av Attefallshus

I Österängsparken var planerna på Attefallshus långt gångna innan man efter mycket debatt kring läget valde att dra tillbaka bygglovet. Därför har man nu lämnat in en ansökan på ytterligare 10 hus på Blomstergården.

– Efter vi drog tillbaka på Österängsparken fick vi titta på Blomstergården en vända till och såg då att det här är ett bra ställe och insåg att det här var kanske ett mer naturlig ställe, säger Malin Gunnarsson.

Två stycken bygglov till är inskickade till kommunen: fyra hus på Solliden och sex hus på Önevägen vid Valla centrum. Men trots att det går lite trögt med byggloven så räknar Östersundshem med att hålla tidsplanen.

– Det ser hyfsat ljust ut för den första planen på 40 hus till första juli, säger Malin Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshems köp av Attefallshus

Mer i ämnet