12-åring söktes av polisen – hittad sent på kvällen

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i tolvårsåldern försvann på torsdagsmorgonen, vilket orsakade ett stort sökpådrag i Östersundsområdet. Pojken söktes först i närheten av sitt hem, men sökområdet har under torsdagskvällen utvidgats. Pojken hittades senare på torsdagskvällen.

Den tolvårige pojken som försvann på torsdagsmorgonen har hittats, berättar polisen för TT natten mot fredag. Strax före midnatt meddelade polisen att pojken återfunnits. Han påträffades inte så långt från hemmet mellan Östersund och Brunflo.

– Pojken hittades av en före detta kollega när han kom gåendes på en grusväg. Kollegan kände igen honom, och pojken fick hoppa in i bilen, säger RLC-befäl Christina Neidebro.

Pojken uppges vara välbehållen. Polisen misstänker inget brott.

Kontaktades av skolan

Polisen kontaktades på torsdagen av skolan när pojken inte hade dykt upp vare sig i skolan i Torvalla eller hemma, varpå han anmäldes som saknad.

Under dagen har omfattande kontroller gjorts med pojkens kompisar och släkt som inte sett till honom, uppger polisen.

Ville få in tips

Polisen vädjade till allmänheten om att höra av sig om tips kring försvinnandet.

– Vi har fått in några tips som vi jobbar med. Vad det handlar om vill jag inte gå in på, sade polisens kommunikatör Johan Schlienger till SVT Nyheter Jämtland.

Vid 20-tiden var det fyra patruller ute och sökte efter pojken. Inledningsvis sökte man i närområdet kring pojkens hem i Torvalla och även i centrala Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.