Foto: TT.

12-åring skadades under ÖFK-match

Uppdaterad
Publicerad

Pappan och hans tolvårige son skulle se Hammarby-Östersund. På väg till matchen skadades sonen av en banger.

– Jag såg hur min son sjönk ihop på marken, säger pappan.

Det var i måndags som Östersund spelade allsvensk premiär borta mot Hammarby. En pappa och hans 12-åriga son hade kommit till Stockholm för att se matchen.

Men fotbollsfesten tog slut innan den började. På väg till Tele2 Arena small det kraftigt bland supportrarna. Pappan och sonen hamnade mitt i dramat.

– Jag hann se att något kom farande och skrek ”akta!” I nästa sekund såg jag hur min son sjönk ihop på marken, och det började ringa i öronen på mig själv, säger pappan till polisen.se.

Allvarliga hörselskador

Det var en så kallad banger, en olaglig smällare, som landade bredvid pojken. En banger kan orsaka allvarliga hörselskador. Polis kallades till platsen.

De satte hörselskydd på pojken och körde honom och pappan till sjukhus, enligt polisens hemsida. Där konstaterades att pojken fått en skada på hörselnerven men att han troligen kommer att bli återställd.

– Det här kunde ha slutat riktigt illa. Samtidigt älskar vi fotboll och vill inte ge upp vårt intresse. Nästa gång kommer vi vara ännu mer medvetna och ha hörselskydd från start, säger pappan till polisen.

Fakta – pyroteknik vid matchen den 4 april:

En stor mängd pyroteknik, som bangers och bengaliska eldar, togs i beslag och flera polisanmälningar kopplade till detta skrevs.

En person fördes till sjukhus för brännskador efter att ha bränt sig på en bengalisk eld.

Dessutom gjordes en anmälan om försök till misshandel och brott mot strålskyddslagen då det sköts med grön laser inne på arenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.