Foto: TT

17-åringen som attackerade ÖFK:s målvakt anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åring som misstänks ha attackerat Östersunds målvakt Aly Keita har nu anhållits. Förhör kommer att fortsätta hållas under dagen, uppger TT.

Det blev ett otäckt slut på mötet mellan Jönköpings Södra och Östersund på Stadsparksvallen. Vid ställningen 1–1 och två tilläggsminuter på klockan hände det som inte får hända. Våldet triumferade på nytt på en allsvensk fotbollsarena. Den här gången på idylliska Stadsparksvallen i Jönköping.

En maskerad man tog sig in på planen, jagade ikapp Östersundsmålvakten Aly Keita och kastade honom till marken. Huliganen omhändertogs under viss kalabalik. Efter rabaldret tog den svenske EM-domaren Jonas Eriksson beslutet att beordra spelarna av planen.

Enligt polisen har en 17-åring från Södertälje, söder om Stockholm, gripits misstänkt för misshandeln av Keita och under natten mot tisdag anhölls han av åklagare.

I samband med att ynglingen greps sade han att han lagt en väska med ett farligt föremål på bortaläktaren.

Läktaren söktes igenom utan att hnågra föremål hittades. Men det har ändå upprättats en anmälan om olaga hot. Allting tyder på att det inte fanns någonting där, uppger polisen för TT.

ÖFK:s målvakt Aly Keita är omtumlad, men mår i övrigt bra, meddelar ÖFK. På tisdagsmorgonen var laget på väg till Östersund.

– Helt oaccetabelt att något sådant här får inträffa, helt oacceptabelt att något sådant här kan inträffa, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till SVT om överfallet. Men ÖFK-ordföranden vill i övrigt avvakta med att uttala sig om det som hänt tills det framkommit mer om motivet bakom attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.