Alla stadsbussar ställdes in på grund av halkan

Uppdaterad
Publicerad

Alla turerna med stadsbussar i Östersund har varit inställda på torsdagsmorgonen. Vid 08.30-tiden gavs besked att trafiken börjat rulla igen, men med förseningar.

Alla stadsbussar men även flera av landsortsturerna blev inställda under morgonen som följd av halka. Östersunds kommun meddelade att de är ute och sandar för fullt men att gruset har svårt att fästa så länge det regnar.

Vid 08.30-tiden kom nytt besked: trafiken har börjat rulla igen, men räkna med förseningar. Enstaka turer kan dock avbrytas på vägen, i väntan på sandning. Frösön är helt öppen, men resenärerna får räkna med förseningar under förmiddagen.

— Det var bedrövligt i morse. Blankis, så man tog sig inte fram. Det är otäckt, man vill ju inte köra utan sitter med hjärtat i halsgropen, säger busschauffören Maria Söderqvist till SVT Jämtland innan hon skulle ut på sin första tur.

Bussarna till och från Brunflo var inställda hela morgonen men började enligt Länstrafiken rulla igen strax efter klockan 10.00.

Information om trafiken finns här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.