Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
`”Det här en komplex fråga för en liten kommun med ganska dålig ekonomi”- hör politikerna i Ragunda kommun om skolutredningen i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Alliansen i Ragunda har lovat ny skola i Bispgården – S: ”Dumdristigt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera skolor i östra Ragunda står inför stora renoveringsbehov, nu måste politikerna ta ett beslut – renovera eller bygga nytt. Men pengapåsen är inte så stor.

– Alliansen har gått till val på att bygga en ny skola i Bispgården, Socialdemokraterna har uttryckt att man vill renovera Järåskolan. Sen har vi en utredning som säger att det är bättre om vi koncentrerar verksamheten till Hammarstrand. Det här blir en intressant och delikat historia, säger Lennart Raswill (C) kommunalråd, Ragunda kommun.

– De styrande partierna har sagt att de ska bygga en ny skola i Bispgården. Det ser jag som ett dumdristigt beslut som kommunen absolut inte har råd med, säger Anton Hammar (S) oppositionsråd Ragunda kommun.

Hör kommunalrådet Lennart Raswill (C) och oppositionsrådet Anton Hammar (S) resonera om skolan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ragundaskolor

Mer i ämnet