Foto: TT/SVT

Spelade bort familjemedlems pengar

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-års åldern döms för grovt bedrägeri då hon använt pengar från en familjemedlems bankkonto för att finansiera sitt spelmissbruk.

Det började med att kvinnan hjälpte personen med ekonomin och fick således tillgång till bankkontot. Kvinnan led vid tillfället av ett allvarligt spelmissbruk och hon använde pengarna till detta ändamål.

Det var då sönerna till målsägande anade att det inte stod rätt till med moderns ekonomi och gjorde därför ett besök på banken och såg att det inte fanns några pengar kvar på kontot.

Den drabbade kvinnan avled i november 2014.

Överförde pengar 135 gånger

Den tilltalade ska ha loggat in på banken och vid 135 tillfällen fört över sammanlagt 277 028 kronor från det ena kontot till sitt eget. Vid tre tillfällen ska hon ha betalat sina egna räkningar med dessa pengar.

Kvinnan ska även ha använt pengar i andra sammanhang och uppgett att hon handlat för två olika företags räkning.

Kvinnan döms till skadestånd på nästan 300 000 kronor samt till skyddstillsyn, hon ska även genomgå behandling för sitt spelmissbruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.