Foto: SVT

Björn bet älgjägare

Uppdaterad
Publicerad

En älgjägare blev på lördagen biten av en björn under pågående jakt. Mannen blev biten i ett ben och en arm.

Polisen rapporterar om jaktdramat som inträffat i trakten av Bispgården på lördag eftermiddag/kväll.

Älgjägaren som är en man i 50-årsåldern har jagat älg. Han hade hund med sig, när de stötte på en björn. Hunden hade ståndskall, och när jägaren kom fram så gick björnen till anfall.

Jägaren blev biten i en arm och ett ben. Björnen ska också ha försökt bita mannen i huvudet, men fick i stället tag i hörselkåporna, enligt polisen.

Inget skott har avlossats vid händelsen och inget brott misstänks.

Svår skada i benet

Mannen blev förd till sjukhuset i Sollefteå för vård. Skadorna är allvarliga men inte livshotande.

– Jag vet nu att han har förts vidare till Sundsvalls sjukhus. Skadan i benet var så pass allvarlig, säger Mikael Baudin vid polisen till SVT Nyheter Jämtland vid 20.20-tiden.

Ingen skyddsjakt

Mikael Baudin har inga närmare uppgifter om exakt var händelsen inträffat, förutom att det är i trakten av Bispgården i östra delen av Jämtlands län.

Hur larmningen gick till vet han inte, men det har skett omkring 17-tiden på lördagen.

Det finns inga planer som polisen känner till om att göra eftersök på björnen, exempelvis har det inte hänt nära bebyggelse där människor bor.

– Det blir ingen typ av skyddsjakt från polisens sida, säger Mikael Baudin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.