Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har gjort om en del av matsalen till ett självhushåll kök där alla som kommer hit själva får laga mat” – hör platschefen Annelie Dahl om förändringarna i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Blåhammarens fjällstation anpassas – restaurangen stängd och nytt gästkök byggt

Uppdaterad
Publicerad

Delar av den gamla restaurangen vid Blåhammarens fjällstation har nu gjorts om till ett självhushållskök, där gästerna lagar sin egen middag.

Det är en något annorlunda fjällstation som besökarna kommer till nu jämfört med tidigare år:

– Det här är alltså nya Blåhammaren kan man säga. Restaurangen är borta och ombyggd till självhushållskök, säger Annelie Dahl, platschef på Blåhammarens fjällstation.

Striden om fjällen

Elisabet Corengia från Malmö är ute på tur med vänner:

– Såklart är det tråkigt att man inte kan komma upp hit som innan, men vi kan i alla fall sova över här, säger hon.

Färre bokningar på Blåhammaren

– Vi märker lägre bokningstryck än vanligt. Och det tror jag har att göra med att många är osäkra på ifall vi har öppet och hur verksamheten ser ut här, säger Maria Persson fjällchef STF.

Hur det blev när restaurangen på Blåhammarens fjällstation stängts och byggts om till självhushåll kan du se mer om i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om fjällen

Mer i ämnet