Det har varit alltför få besökare i skidtunneln. Det skulle behövas 500 procent fler för att ekonomin ska gå ihop. Därför föreslås nu en försäljning eller att avveckla helt. Foto: SVT arkiv

Beslutet: Sälja eller helt avveckla skidtunneln i Gällö

Uppdaterad
Publicerad

Under dagens kommunfullmäktige i Bräcke diskuterades återigen skidtunnelns vara eller icke vara.

Kommunstyrelsen i Bräcke möttes på förmiddagen och kom överens om att föreslå till fullmäktige att snarast försöka sälja ut kommunens andel av bolaget som driver tunneln, Mid Sweden 365. Samt om det inte går – att avveckla hela verksamheten.

Dålig försäljning

– Det har sålts väldigt få kort i förhållande till de stora kostnader som finns för skidtunneln, sa Bo-Göran Danielsson (C) under kommunfullmäktige.

– Verksamheten behöver 500 procent fler besökare för att gå ihop. Som det är nu går det alldeles för mycket kommunala pengar till verksamheten.

Beslut till hösten

Kommunfullmäktige beslutade att kommunstyrelsen får till oktober på sig att hitta köpare eller om det inte går, att förbereda en avveckling.

Ett slutgiltigt beslut ska tas i kommunfullmäktige i höst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av alla turer – på 60 sekunder. Foto: SVT/Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.