Bussföraren inte längre misstänkt för sparken

Uppdaterad
Publicerad

När en tvååring skulle ha blivit sparkad på busstorget i Östersund, så blev det en mycket uppmärksammad nyhet. I dag lade åklagaren ned förundersökningen.

Polisens brottsrubricering löd först mordförsök på den tvåårige killen och stämningarna i Östersund var minst sagt upprörda. Nyheten spreds dessutom över hela landet och även utomlands.

Efter ett par dagar greps en 63-bussförare. Han anhölls aldrig men i två månader har han nu varit misstänlkt för brottet. Utredningen har bland annat haft den konsekvensen att mannen inte fått jobba så länge han varit misstänkt.

Tvååring misshandlad i Östersund 2016

På fredagen beslutade åklagaren Malin Olsson Almqvist att utredningen läggs ned. 63-åringen är inte längre misstänkt och det finns ingen annan som är det heller.

– Utredningen visar att det inte är 63-åringen som gjort det här och det finns inte heller någon annan misstänkt, säger Malin Olsson Almqvist.

Beslutet om nedläggning fattades på fredagsmorgonen och åklagaren postade då brev både till 63-åringen och 2-åringens mamma.

Beskedet i breven var att det som började som en internationell nyhet mynnade ut i ingenting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvååring misshandlad i Östersund 2016

Mer i ämnet