Foto: SVT Jämtland

Busstrafiken stod still i Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

All busstrafik, inklusive skolskjutsar, har varit inställd i Härjedalen under torsdagsmorgonen.

— Det går inga bussar alls. Jag kan inte säga någonting om när det kommer lossna, mer än att vi jobbar på det, berättade Mats Öhman på Länstrafikens trafikupplysning vid tiotiden på förmiddagen.

Under dagen har vägförhållandena förbättrats och de flesta bussar rullar återigen i Härjedalen efter lunch. Undantaget är linje 56 mot Ljusdal som fortfarande är inställd. Förseningar på övriga sträckor kan förekomma.

Samtliga skolskjutsar ställdes också in under morgonen.

— Det går inte att köra. Vi har ansvar för de som sitter i bussen så det är en säkerhetsfråga samtidigt som det inte går att ta sig fram. Det har regnat hela natten och är jättehalt, säger Anna Sjöberg, teamleader på Molins buss i Sveg till SVT Jämtland.

På Bruksvallarnas grundskola i västra Härjedalen har halkan gjort att en del elever inte kunde ta sig till skolan under torsdagsmorgonen, berättar rektorn Cecilia Brodin, även om de flesta är på plats.

— Många har åkt med föräldrarna när bussarna inte kom och en del har kommit senare. Förr var det problem med snön och plogningen men på senare år är det halkan som är ett större problem, säger Cecilia Brodin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.