Foto: SVT

Charter till Blåsjön

Uppdaterad
Publicerad

I Stora Blåsjön finns en liten skidanläggning. Inte så känd kanske. Men nu hoppas byn på charterturism.

Vintern har inte riktigt gjort sitt intåg i Stora Blåsjön i norra Jämtland. Det är lugnt och stilla i byn. Men i februari ska det vara liv och rörelse.

– I februari så kommer det en charterresa hit, berättar Anette Frostfjäll från föreningen Blåsjöns Framtid som driver anläggningen i Blåsjön. Det är en bussresa från Stockholm, med  ungefär 65 skidentusiaster som har hyrt hela anläggningen en helg.

Det är ett företag som är specialiserat på skidresor och offpiståkning som arrangerar resan. Stora Blåsjön är ett eldorado för friåkare, och liftköer existerar inte. För Blåsjöns Framtid, som driver anläggningen kan bussresa vara starten på något stort:

– Blåsjön är ju lite hemligt i dag och vi hoppas att det ska bli lite mindre hemligt och att ryktet om oss sprids från de som har varit här då, säger Anette Frostfjäll.

Konkurrensen om skidturisterna är stenhård i dag och även om nu Blåsjön blir mer känt för skidturister så vill föreningen bevara det särpräglade:

– Vi kommer aldrig att kunna bli som de stora drakarna, säger Anette. Vi ska inte heller utvecklas så. Vi vill behålla det särpräglade som gör Stora Blåsjön till vad vi är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.