Den misstänktes egen bild Foto: Ur polisens förundersökning

Dömd jakttornssabotör anmäler polis och häktespersonal

Uppdaterad
Publicerad

Den 54-årige man som nyligen dömts till fängelse för att ha saboterat jakttorn, har anmält häktespersonal i Östersund till Justitieombudsmannen, JO.

Det 54-åringen anmäler är vad som han menar hände när han greps i september, misstänkt för att ha förstört 15 jakttorn i länet.

54-åringen har dels anmält tre poliser för övervåld när han greps och dels har han anmält häktespersonalen vid häktet i Östersund till Justitieombudsmannen.

Sabotage mot jakttorn i Jämtland

54-åringen hävdar att poliserna använde övervåld när han greps i Dalarna. Två tänder skadades, käken svullnade och handbojorna satt så hårt att han fick domningar i händerna. Han fick också smärta i nacken och ryggen efter att ha blivit nedbrottad.

När 54-åringen bad häktespersonalen att dokumentera hans skador, svarade de att de inte skulle göra det.  Han sade då att han var i behov av akut vård och tandvård för sina skador, men fick inget gehör hos häktespersonalen. Först två dagar senare fick han träffa en sjuksköterska.

Anmälningen mot poliserna utreds nu av polisens särskilda utredningar och anmälan mot häktespersonalen utreds av Justitieombudsmannen JO.

54-åringen dömdes den 17 oktober till tre månaders fängelse för skadegörelse. Han ska överklaga domen till hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sabotage mot jakttorn i Jämtland

Mer i ämnet