Foto: TT

Döms för kastade kottar

Uppdaterad
Publicerad

En man döms för åverkan riktat mot hans grannar. Han ska enligt motparten ha kastat vedträn mot deras hus så att ett fönster gick sönder, men han medger endast att det gäller kottar och pinnar.

Det inträffade har skett i en by i västra Jämtland. Av domen i Östersunds tingsrätt framgår att mannen och hans stuggrannar inte haft någon god kontakt.

Vid ett tillfälle har paret som var grannar upptäckt att mannen kastat något mot huset. De har uppgett att det varit kottar, pinnar och vedträn mot fritidshuset. Ett fönster ska ha gått sönder. De larmade polisen, som kom och förhörde alla inblandade.

Saken ledde till rättegång och nu döms mannen för åverkan. Han medgav att han kastat kottar och pinnar mot ett fönster för att få kontakt, men inte vedträn. Han frikänns från åtalet om ofredande, då rätten inte finner den åtalspunkten tillräckligt styrkt av åklagaren.

Mannen ska betala penningböter på 1.500 kronor, samt 200 kronor i reparationskostnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.