Kartan visar några av händelserna under den våldsamma bilfärden, där en drogpåverkad 23-åring blev jagad av flera polisbilar. Foto: SVT

Döms för vansinnesfärd genom Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man från Brunflo döms nu för en rad av brott, bland annat efter en vådlig bilfärd i hög fart genom Östersund och Frösön.

Det var den 31 maj 2015 som mannen i påverkat tillstånd körde bil, och vägrade att stanna för polisen.

Han försökte köra ifrån polisen under cirka sju kilometers färd, och har under färden kört för fort, kört på fel sida av vägen, kört mot körriktningen, passerat refuger på fel sida, kört över övergångsställen och korsningar utan att bromsa eller sakta ned, med mera.

Lång rad brott

Han ska även ha gjort trafikfarliga omkörningar och kört på gångvägar, och kört mot rött ljus samt kört in i en parkerad bil. Vid färdens slut har han kastat sig ur bilen som då har rullat iväg förarlös.

Han åtalades för grov vårdslöshet i trafik, och för framkallande av fara för annan. Det senare är kopplat till att en kvinna utsattes för livsfara när bilen kom rullande utan förare.

Bedrägerier på Blocket

Mannen döms för brotten, och även för rattfylleri, narkotikabrott, och flera bedrägerier när han sålt telefoner på Blocket utan att ha haft något att sälja. Han döms också för att ha försökt eller lyckats få ut mediciner under falskt namn.

Mannen döms till skyddstillsyn med vård. Han ska också betala skadestånd till flera parter på drygt 20.000 kronor totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.