Foto: SVT

Ekonomidirektören avgår med omedelbar verkan – efter tre veckor

Uppdaterad
Publicerad

Region Jämtland Härjedalen står nu utan ekonomidirektör. Efter bara tre veckor på jobbet har Annika Jonsson lämnat sitt uppdrag.

Tidigare ekonomidirektören Bo Carlbark lämnade sitt uppdrag den 31 maj. Det var då Annika Jonsson utsågs till tillförordnad ekonomidirektör, men nu har hon alltså lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Det har varit en diskussion fram och tillbaka men vi hade en dialog under måndagen då vi bestämde det helt och fullt, säger Mikael Ferm, regionstabscef.

– Hon är en mycket duktig och kompetent medarbetare men ganska tidigt märkte hon att det inte var hennes grej.

Skulle ha stannat till årsskiftet

Planen var att Annika Jonsson skulle vara tillförordnad ekonomidirektör fram till årsskiftet men nu blir det ändrade planer.

– Vi ska starta omgående med rekrytering, men det är inget jätteakut och vi kommer börja efter sommarperioden, säger Mikael Ferm.

Har tagit ledigt

Annika Jonsson skulle ha gått på semester nästa vecka men bestämde sig för att ta ledigt från och med denna vecka. Hon är tillbaka på Regionen den 14 augusti och kommer då få nya arbetsuppgifter, men hennes arbetsbeskrivning som så är ännu inte klar.

Tidigare har Annika Jonsson arbetat med risk och analys och enligt Mikael Ferm så är det troligtvis liknande arbetsuppgifter som hon kommer få när hon kommer tillbaka från semestern.

– Vi har behov att täcka upp med hennes kompetens, säger Mikael Ferm.

Hur tänker ni när någon lämnar ett sånt tungt uppdrag efter bara tre veckor?

– Det är klart att det inte är optimalt men vi provade. Det var en plan som inte höll och nu får vi tänka om, säger Mikael Ferm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.