Fullt på Stortorget när Joakim Thåström uppträdde på Storsjöyran. Foto: Ann-Chatrin Nilsson/SVT

”Fantastisk publik och nöjda artister”

Uppdaterad
Publicerad

Det var lika många besökare i år som ifjol, men en dag kortare Storsjöyra i år. Stefan Kauppi, festivalarrangör, är nöjd med årets upplaga.

Det var något fler besökare på Yran under lördagen än på fredagen och när Stefan Kauppi har räknat samman de båda dagarna hamnar besöksantalet på samma antal som ifjol, 37 000 stycken.

– Och i år är vi en dag kortare. Det är ett bra resultat, säger Kauppi.

Om många tyckte att det var trångt på Stortorget under Stings konsert säger Stefan Kauppi att det inte var något publikrekord.

– Det var fler när Lady Gaga var här och uppträdde.

Han berättar att de rapporter han fått från polisen och socialtjänsten är att det har varit en rekordlugn festival, sett ur deras perspektiv.

– Det har varit en fantastisk Yra på alla sätt. Fantastisk publik och nöjda artister, säger Stefan Kauppi.

– Geografiskt har vi ingen fördel att locka hit stora artister. Vi ligger där vi ligger, men det betyder mycket att vi har ett gott renommé, fortsätter han.

Det finns ändå några små detaljer som kan förbättras och utveckla festivalen.

Vilka då?

– Kanske att vi hittar på nya saker utöver musiken? Det är ett ständigt arbeta som arrangör att försöka utveckla konceptet. Du kan aldrig stagnera, då är det kört.

Om det blir någon Storsjöyra 2016 är för tidigt att säga ännu.

– Vi brukar aldrig lova något innan vi summerat allt, men det lutar väl åt det, säger Stefan Kauppi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.