Fem män anhållna efter misshandel i Berg

Uppdaterad
Publicerad

Efter en grov misshandel på en ort i Bergs kommun under tisdagen sitter nu fem män anhållna.

– Numera är fem personer anhållna för ett grovt våldsbrott. Vi håller förhör med dem nu men utredningen är i ett känsligt läge så jag kan inte säga mer i nuläget, säger dagåklagare Emil Tiberg till SVT Nyheter Jämtland.

Åklagaren är precis som polisen återhållsam med detaljer kring ärendet, men bekräftar att alla anhållna är män i 20-årsåldern.

Det verkar som att det finns fler misstänkta personer i ärendet. Enligt Östersunds tingsrätt har sju personer tilldelats försvarsadvokat i ärendet, men det är inget som Emil Tiberg vill kommentera.

Upprättades anmälningar om människorov och rån

Enligt P4 Jämtland var upprinnelsen händelser under tisdagseftermiddagen på en ort i Bergs kommun där det inledningsvis upprättades anmälningar om rån, människorov och grov misshandel.

Tidigare satt två män i 20-årsåldern anhållna misstänkta för olaga frihetsberövande och grov misshandel, men nu sitter alltså ytterligare tre män frihetsberövade.

LÄS MER: Två män anhållna misstänkta för olaga frihetsberövande

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.