Nya tag för ÖFK mot Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra veckans snöpliga kölhalning mot Giffarna är det nya tag som gäller för ÖFK på lördag. ”Di blåe” – eller Malmö FF – kommer på besök.

Vår fotbollsexpert Jörgen Zetterström fick bita i det sura äpplet när han i förra veckan tippade ÖFK-seger mot Giffarna. Som bekant blev det en förlust med hela 5–0.

– Mitt tips var det inget fel på. Det var spelarna som inte spelade som jag ville, skojar Jörgen.

ÖFK i Allsvenskan

Han konstaterar att avstängningen för Sotirios Papagiannopoulus blev kostsammare än vad man först kunde tro. Dessutom ställer sig ”Zäta” frågan om Walid Atta är helt återställd efter sin skada.

– Nu kunde Pa Dibba ha bollen och ändå springa ifrån Atta. Det ska han inte kunna göra.

Att nu direkt på det som faktiskt blev ett fiasko ta sig an giganten Malmö FF, tror Jörgen på sätt och vis blir bra.

– En bra insats där gör att laget kan gå till sommaruppehållet med en helt annan känsla, säger han.

Försiktigt tips

När det gäller tipset är han försiktigare den här gången. Han tror att MFF blir för svårt.

Bortalaget dras med en hel del skador. Exempelvis lär tunga namn som Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson, Guillermo Molins och Jo Inge Berget saknas i Östersund.

– Men är det några som har kompetenta ersättare så är det Malmö. Om Vidar Kjartansson går in och kompletterar Marcus Rosenberg så blir det ett svettigt anfallspar, konstaterar Jörgen Zetterström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet