Foto: TT

Fler poliser till glesbygden

Uppdaterad
Publicerad

Även glesbygdsområden ska få fler lokala polisanställda. Det säger rikspolischef Dan Eliasson efter mötet med Norrlandspolitiker på tisdagen.

Rikspolischef Dan Eliasson träffade under tisdagen politiska företrädare för kommuner i norra Sverige och bland annat diskuterades polisens lokala bemanning efter omorganisationen och hur verksamheten har utvecklats.

I en artikel på polisens hemsida säger rikspolischefen Dan Eliasson efter mötet:

Poliskrisen i norr

– Vi har haft väldigt konstruktiva diskussioner. Givet de verksamhetspåfrestningar som svensk polis nu står inför, kan det ta lite längre tid, men polisledningens ambition är att alla landets kommuner ska känna att polisen har blivit starkare lokalt när reformen nu är genomförd.

Polisens mål fram till år 2020 är att 1300 civila och 1500 poliser kommer att anställas.

– Självklart kommer prioritering att ges till de områden som har störst problem med grov brottslighet men även mindre brottsutsatta delar av landet ska få fler polisanställda, säger rikspolischefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Poliskrisen i norr

Mer i ämnet