Försökte sprida smitta på postkontor

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen upptäcktes ett misstänkt paket på posten i Östersund. Polisen rubricerar händelsen som försök till spridning av smitta.

Under tisdagsförmiddagen upptäcktes ett misstänkt brev på postsorteringen i Östersund. Personalen bedömde att det kunde handla om ett farligt föremål, polis larmades och lokalen utrymdes.

– Personalen har agerat enligt inlärda rutiner, vilket är utmärkt, säger vakthavande befäl Oscar Berglund.

Skickas på analys

Särskilt utbildad polis kunde säkra det misstänkta föremålet. Postförsändelsen är tagen i beslag och kommer att skickas för analys hos Statens kriminaltekniska laboratorium. Tidigast om några veckor väntas svar om vad försändelsen innehöll.

Personalen på posten som hanterade försändelsen misstänks inte vara försatta i någon direkt fara.

– De tyckte att brevet kändes konstigt när de tog på det. Vi tror att det är någon typ av pulver i brevet, säger Oscar Berglund.

Adresserat till företag

Brevet var, enligt polisen, adresserat till ett företag i södra Sverige.

En anmälan är upprättad om försök till spridning av smitta. 

– Det stämmer att vi inlett en förundersökning, men i nuläget tror vi inte att försändelsen innehåller något smittfarligt, säger Oscar Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.