Nu flyttar man in på Storsjö strand

Uppdaterad
Publicerad

Nu har ägarna till lägenheterna vid Storsjöstrand hämtat ut sina nycklar och flyttat in sitt bohag i de omtalade husen ett stenkast från Badhusparken. Men ägarna flyttar in i ett ofärdigt bostadskvarter.

En försening på fyra, fem veckor har gjort att det fortfarande pågår byggnationer i huset, som nu upplåtits för att kunna bosätta bottenvåningen och plan två. Dom återstående fyra våningsplanen kommer att fyllas upp av bostadsägare allt eftersom man gör de sista byggnationerna.

Förseningar av bygget

Dag Hartman var den första som hämtade ut sin nyckel efter att ha väntat i ett år och kunde nu äntligen börja bära in sina flyttkartonger.

– Det känns bra att äntligen få komma till skott trots att det är försenat, säger Dag Hartman.

Första huset klart om några veckor

Sjöbodarna på Storsjö Strand är resultatet av ett samarbete mellan Persson Invest och Martinsons från Västerbotten:

– Säkerheten är tagen och anpassat för att dom boende ska kunna flytta in i området och minimera riskerna för dom inflyttade, säger Gabriel Duveskog som är vd på Sjöbodarna AB.

Om några veckor så kommer de resterande våningsplanen vara färdigställda och klara för inflyttning. Enligt Gabriel Duveskog är de boende positiva att flytta in trots att det är en byggarbetsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.