Skidåkare åker ned för pist 104 från Sadelexpressens toppstation på Totthummeln ner mot Fjällgården i Åre skidsystem. Foto: Pontus Lundahl/TT

Goda vädernyheter för skidåkare

Uppdaterad
Publicerad

Prognosen är god för sportlovsfirarna i Jämtlandsfjällen: mer snö och några grader kallt är att vänta på söndagen. För dem som åker skidor i Abisko och Riksgränsen ser det också hyfsat ut, dock lite kallare.

SMHI spår svaga vindar, ökad molnighet och 8–15 minusgrader i Lapplandsfjällen. På måndag väntas snö på eftermiddagen.

– Och fortsatt ganska kallt, tio till femton grader. På tisdag kan det bli luckor i molntäcket men rätt så blåsigt och ungefär lika kallt, säger meteorolog Kristin Silver.

I Jämtlandsfjällen inleds veckan med snö på måndagsförmiddagen och några enstaka minusgrader. SMHI spår annars fint skidväder under de första dagarna i sportlovsveckan.

Varmfront i södra Sverige

I södra Sverige drar en varmfront in västerifrån. I dess spår blir det under natten mot söndagen molnigt och nederbörd – som kan komma både som regn och snö. Därefter blir det molnigt och en del dis, men senare på söndagen finns solchanser i inre Svealand och i östra Götaland.

På måndag blir det mest mulet. Ett snöfallsområde rör sig in över västra Svealand; i söder övergår det delvis i regn. Det blir runt fem plusgrader i södra Götaland och ungefär samma temperatur i stora delar av Svealand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.