Grönt ljus för Storsjö strand

Uppdaterad
Publicerad

Mark- och miljööverdomstolen beviljade inte prövningstillståndet för detaljplanen av Storsjö strand, det skriver Östersunds kommun i ett pressmeddelande.

Det innebär att detaljplanen därmed vinner laga kraft och bygglov kan beviljas för de tre första kvarteren.

– Det är mycket glädjande att byggnationerna av det nya bostadsområdet nu kan komma igång. Storsjö strand kommer att bli ett väldigt lyft för staden med sin strandpromenad, lokaler, bostäder, bryggor och parker, säger Maria Boberg.

Detaljplanen har skjutits upp efter att flera bostadsföreningar har överklagat till både länsstyrelsen, mark-och miljödomstolen och nu slutligen mark- och miljööverdomstolen.

– Förberedelserna för kommande etapp pågår för fullt, där saneringsarbetet bland annat ska påbörjas. Det är bra att vi nu kan lägga det här bakom oss och jobba vidare som planerat, säger Bengt Gryckdal, mark och exploatering, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.