Foto: SVT Grafik

Här är byggprojekten runt ÖSK-området

Uppdaterad
Publicerad

Bostäder, Biltema och förskola, det är många byggprojekt runt Erikslund och ÖSK-området.

* Biltema – Många turer har det varit men Biltema kan snart få byggrätt på 9000 kvadratmeter i hörnet mellan E14 och Stuguvägen. Byggnaden planeras att bli 13 meter hög och en skylt som ska bli 30 meter hög. Just nu ligger detaljplanen ute på samråd och man kan komma med synpunkter fram till den 17 oktober.

* Höghusen på Remonthagen – Fyra höghus står redan nu uppställda längst uppe i hörnet på Remonthagen. Totalt ska det bli ca 250 lägenheter på hela området. Både hyresrätter och bostadsrätter. I första huset har inflyttning redan skett.

Byggplanerna vid ÖSK 2018

* Ny förskola på Remonthagen – Den ska stå klar hösten 2017 och ska då rymma 108 barn.

* Mathias Fredriksson och Emil Jönssons byggplaner – Skidprofilerna vill bygga villatomter och mindre flerbostadshus/kedjehus i cirka två våningar. Programsamråd pågår mellan 20 september och 17 oktober.

* Snölagringsplats – Efter ha insett att en snöhög är för lite så breddade man platsen så att man nu kan spara i två högar, allt för att säkra en tidig snöpremiär och världscupspremiärer i skidskytte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Byggplanerna vid ÖSK 2018

Mer i ämnet