Här blir det 148 nya hem. Ulf Lindström från Skanska berättar. Foto: SVT

Snart inflyttningsklart i nytt område

Uppdaterad
Publicerad

I september är det dags för inflyttning i ett av Östersunds nyaste bostadsområden.

I hela Sverige behövs 710 000 bostäder innan år 2025, detta enligt Boverkets senaste prognos. Runt om i Östersund byggs det för fullt.

Byggs succesivt

På höjden vid Remonthagen bygger Östersundshem 148 lägenheter i totalt fyra hus. Lägenheterna är både ettor, tvåor och treor men bara ett hus är inflyttningsklart den 15 september i år.

– Det blir succesiv inflyttning. Hus två är det sagt preliminärt i mitten på november och hus tre och fyra är vi inne på våren 2017, säger projektchef vid Skanska, Ulf Lindström. 

Andra byggprojekt är aktuella

När husen vid Remonthagen är klara kommer de flytta över till ett nytt område för att bygga ännu fler lägenheter i Östersund.

– Det känns bra, vi har fått en bra start. Sedan ska vi flytta över på ett nytt område som heter Tallåsen på I5, där vi också ska sätta upp tre sådana här åttavåningshus, säger Ulf Lindström, projektchef vid Skanska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.