Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Företagare och politiker från Östersund besökte EcoDataCenter i Falun under tisdagen. Samma företag som vill storsatsa i Östersund. Hör mer om besöket i klippet. Foto: Charlotte Pettersson, SVT

Här guidas företagare och politiker från Östersund runt på Ecodatacenter i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen var flera företagare och representanter från Östersunds kommun på plats på en studieresa på Ecodatacenter i Falun. Syftet var att få en tydligare idé om företagets stundande och stora etablering i Östersund.

Med på resan vår både kommunalrådet Niklas Daoson (S) och Pär Fredriksson (M), vice ordförande i utvecklingsutskottet. Även representanter från kommunens näringslivskontor var med, och utöver det dessutom nyfikna företagare och privata aktörer.

Jenny Grip är verksamhetsledare på organisationen Samling näringsliv som samlar flera företag i Jämtlands län bland annat i syfte att främja tillväxt och kompetensförsörjning.

Datacenter i Östersund

– Det är otroligt intressant att se hur det ser ut här och hur de jobbar med sin etablering. Från etableringsfasen till att vi fått se datahallar som är i drift, säger hon.

Svårgreppbart projekt

Bland deltagarna under dagen var även Håkan Klaesson, platschef på byggföretaget Miljöteknik i Östersund. Han var på plats för att få ett hum om hur den gigantiska etableringen är tänkt att se ut.

– Det är jättesvårt att greppa, säger han.

I videon hör du mer om vad de lokala företagarna hoppas på i och med det planerade datacentret i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Datacenter i Östersund

Mer i ämnet