Foto: Karin O´Dwyer

Häst i hage utsatt för djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad

Det var i måndags vid lunch tid, när Karin O´Dwyer kom ut till sina hästars hage, som hon gjorde den fasanfulla upptäckten att någon hade lindat en ståltråd runt bakbenet på en av hennes tre hästar.

– Någon hade lindat en ögla runt bakbenet på hästen. Personen måste ha använt tång för att klämma åt, för det är en tjock ståltråd berättar Karin O´Dwyer för SVT Nyheter Jämtland. En del av den stack ut, så det var rena turen att den inte kom åt det andra bakbenet säger hon.

Hästarnas hage ligger på nedsidan av vägen där hon bor i Bräcke. Hon ser stora delar av hagen från huset men en del av den är täckt av buskar och träd. Karin O´Dwyer tror att det inträffade under natten.

– Vid tre-tiden på natten mot måndag så började hundarna att skälla. Sambon gick då ut med dom och kollade runt huset. Vi brukar ha älgar och rådjur runt knuten. Han tänkte ju inte på att kolla mot hagen, säger Karin O´Dwyer.

Hästen Zeus bakben är svullet och det finns sår efter ståltråden, men i övrigt har det gått bra och han haltar inte berättar ägaren. Händelsen är nu polisanmäld för djurplågeri men någon misstänkt finns inte.

– Vet inte hur vi ska hantera det här, men vi kommer att sätta ut åtelkameror på väl valda ställen, avslutar Karin O´Dwyer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.