Foto: SVT

Hett derby startar säsongen

Uppdaterad
Publicerad

HockeyEttan drar igång för säsongen och de börjar med ett derby mellan Östersund och Brunflo.

Säsongstarten för HockeyEttan Norra är här och i första omgången möts de båda jämtländska lagen Östersunds IK och Brunflo IK.

– Derby är speciellt, många spelarna känner varandra väl så det bli en extra krydda. Men jättekul att det drar igång det är lite som julafton, säger Kjell-Åke Andersson klubbchef i Östersunds IK.

I Brunflo-lägret känner man ungefär lika.

– Det är lite kittlande, derby är derby och det kan gå hur som helst, säger Johan Zetterlund ordförande i Brunflo IK.

Många nya spelare

Östersunds IK har fått in nio nya spelare i laget till den här säsongen och anser själva att man har fått ihop laget på ett bra sätt.

– Vi har ett spännande lag och vi är nöjda med nyförvärven, det är tidigt än så vi har inget facit men det känns jätte bra just nu, säger Kjell-Åke Andersson.

Vill nå Allsvenskan

Att nå hockeyallsvenskan är en lång och krokig väg men Östersunds IKs målsättning är att gå upp i år.

– Vi lärde oss i fjol att det inte bara är att säga att man ska gå upp, så lätt är det inte men vår målsättning är att gå upp men det behöver inte ske i år men gärna så fort som möjligt, säger Kjell-Åke Andersson.

För Brunflos del är målet att bli ett stabilt division ett lag på sikt.

– Vi har ett bra driv i hela föreningen och vi är på gång så vi ser väldigt mycket fram emot säsongen, säger Johan Zetterlund ordförande i Brunflo IK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.