Högt uppsatt kommuntjänsteman åtalas

Publicerad

En tjänsteman inom en kommun i länet åtalas för grovt tjänstefel för att felaktigt undanröjt parkeringsanmärkningar.

Enligt stämningsansökan ska tjänstemannen ha förmått Transportstyrelsen att felaktigt undanröja två parkeringsanmärkningar.

Den ena bilen stod på dennes sambo men tjänstemannen ska ha använt den själv. Den andra bilen ägs av kommunen och hade brukats av en okänd kommunanställd när den parkerades.

Båda böterna återkallades trots att det inte funnits något skäl till det. Tjänstemannen själv tycker att allt är väldigt konstigt och att han inte gjort något fel.

– Jag har ett tillstånd i min bil men den var på lagning, så jag använde min sambos bil och hade glömt lägga över tillståndet i den bilen.

– Det här är vedertaget, så här har jag gjort i 25 år. Misstaget var att tillståndet inte låg i bilen, men om det är ett grovt fel får väl domstolen avgöra.

Enligt åtalet så blir tjänstefelet grov då tjänstemannen allvarligt missbrukat sin ställning genom sin att undanröja sin egen parkeringsanmärkning på 800 kr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.