Foto: Anton Lithén

I dag föll snön på skutan

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte ens i mitten av augusti, men på Åreskutans topp föll snön i dag.

Temperaturen har fallit rejält i landet senaste dagarna och kanske mest i fjällen. Anton Lithén som jobbar på restaurangen Bistrologiskt var uppe på Åreskutan och filmade snövädret på onsdagen. Det är ett tätt snöfall kan vi konstatera... Och videoklippet har fått rejäl spridning i sociala medier och i läns- och riksmedierna.

Kallast i landet var i dag Blåhammaren och Sylarna med omkring en plusgrad som lägst (0,8 plusgrader i Blåhammaren och 1,2 i Sylarna).

SMHI:s prognos talar om kyligt och ostadigt väder för Sverige, då kylig luft har dragit ner över landet. De kommande dagarna väntas temperaturer som är under eller mycket under det normala, enligt prognosen.

Natten mot torsdag kan det bli nollgradigt i delar av Jämtland, Härjedalen och Dalarna – SMHI utesluter inte heller att det kan bli minusgrader i natt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.