IFK Östersund har två mål kvar

Uppdaterad
Publicerad

Spräcka hundravallen och få skytteligasegraren. Det är målen inför säsongens sista match.

I sista omgången för division 3 mellersta Norrland reser IFK till Kramfors. Att jämtarna vinner serien och går upp i division 2 har varit klart i en månad.

Sejouren i Trean blev ettårig – men samtidigt smått historisk. Inget lag har gjort lika många mål i någon av Fotbollförbundets serier. Dit räknas från allsvenskan till Trean på herrsidan och från allsvenskan till division 1 på damsidan.

Siktet inställt

Inför sista omgången har IFK gjort 99 mål.

Kommer det att bli tresiffrigt i år?

– Det kan jag nästan lova. Hela laget är inställt på att vi ska sätta dit det hundrade målet, säger Patrik Lindgren, center i IFK.

I årets seriespel har IFK Östersund förlorat en match och en gång spelat oavgjort. Och laget har alltså fullständigt öst in mål.

Mötet avgör skytteligan

Dessutom, den sista matchen har ytterligare en krydda. Skytteligan har just nu en delad förstaplats. Både Patrik Lindgren och Kramforsspelaren Petter Thelin har inför slutomgången gjort 26 mål.

Lindgren och Thelin möter således varandra i matchen – och där och då avgörs vem som vinner skytteligan.

– Det känns mer angeläget att laget kommer upp i 100 mål. Vem som vinner skytteligan funderar jag inte så mycket på, säger Patrik.

Och det skulle man alltså tro på ...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.