”Jag blir inte upprörd”

Uppdaterad
Publicerad

Östersundspolitikern Bosse Svensson (C) ser inga problem med landshövdingens val att inte vara skriven i länet.

Jöran Hägglund har tidigare haft många politiska uppdrag inom Centern bland annat har han varit partisekreterare för Centerpartiet och Statssekreterare på Näringsdepartementet mellan åren 2006-2010.

Att Jöran nu som landshövding i Jämtlands län inte har valt att skriva sig här har väkt stor irritation bland länsborna. Men partikollegan och Östersundspolitikern Bosse Svensson (C) ser inga problem med Jörans val.

– Jag tillhör dom som har svårt att bli upprörd över att någon vill vara skriven tillsammans med sin sambo, säger Bosse Svensson (C)

Borde inte en landshövding som ska företräda länet också vara skriven i länet?

– Jag förstår att man kan tänka och tycka så men i det fallet att bli inrekryterad som landshövding och sen har man en familj och liv på ett annat ställe så är det ett tufft krav att ställa på någon tycker jag, att du får inte vara skriven med den du lever tillsammans med, säger Bosse Svensson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.