Regionrådet i Jämtland/Härjedalen, Ann-Marie Johansson (S). Foto: SVT

Regionrådet: ”Jag vet att det är besvärligt”

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet i Jämtland/Härjedalen Ann-Marie Johansson (S) är imponerad av medborgarförslaget från dialyspatienterna i Strömsunds kommun. Men hon lovar ingenting.

– Det är ett väl arbetat förslag de har gjort, en utredning, säger Ann-Marie Johansson (S). Och jag förstår att det är jobbiga resor.

I möjligaste mån ska patienter kunna utföra dialys själva i hemmen, men de som är för sjuka för att klara det måste tyvärr åka in till Östersunds sjukhus.

För dyrt

Önskan om dialys ute på hälsocentralerna är ingen nyhet. Frågan har varit uppe till diskussion tidigare, men att flytta ut maskiner och personal har man ansett kostar för mycket.

– Vi har sett att det blir en kostnadsökning och i det läget vi är idag är det svårt att ta. Men självklart ska vi titta på medborgarförslaget och komma med ett svar, säger Ann-Marie Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.