Det blev för mycket alkohol för mannen under julbordet på Folkets hus i Strömsund. Foto: TT/SVT

Julbord i Strömsund urartade – nu döms en man

Uppdaterad
Publicerad

En man i Strömsund blev stupfull i samband med ett julbord på Folkets hus i Strömsund. Det hela slutade med att han gav en vakt en käftsmäll och startade en brottningsmatch på golvet. Nu har tingsrättens dom fallit.

Det var när mannen fick för sig att gå upp på scenen för att spela trummor som julbordet urartade. Då tillkallades vakter för att omhänderta mannen.

– Jag tyckte det var pinsamt, så jag ville gå därifrån, sa mannens sambo i förhör med polisen.

Vakten sa flera gånger till mannen att ”nu får du gå ner”. Sambon sa också till mannen att skärpa sig. När ordningsvakten till sist tog tag i mannen så smällde han till henne med öppen hand på kinden.

– Det kändes som en käftsmäll, säger vakten i polisförhör.

Efter slaget så avvisade hon mannen från lokalen, men han satte sig till motvärn och de två började brottas. I samband med det åkte duon in i en väggkant och vakten fick ett blåmärke på armen.

”Det är helt svart för mig”

I polisförhör erkände mannen brott men han hade ingen förklaring till varför han gjorde det.

– Jag vet inte, det är helt svart för mig, sa han.

På frågan om han druckit alkohol det aktuella datumet svarar han ja.

– Och det blev för mycket.

Men under rättegången sa mannen att han varken kunde erkänna eller förneka, på grund av bristande minnesbilder.

Får dagsböter

Tingsrätten lägger vaktens berättelse till grund för bedömningen och dömer nu mannen för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Påföljden för mannen blir 100 dagsböter á 200 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.