Kallgårdens asylboende avvecklas

Uppdaterad
Publicerad

Kallgårdens asylboende i Kall är ett av de de boenden i landet som Migrationsverket kommer att avveckla. enligt verkets webbsida.

Kallgården har tidigare varit bland annat hotell och restaurangskola men drivs sedan två år tillbaka som ett flyktingboende. Nu är det ett av de asylboenden i landet som Migrationsverket kommer att avveckla, enligt verkets webbsida. Julienne Suspitzinger är platschef i Kall:

– Jag vet inte vad som kommer att hända med kallgården, saker och ting kan ju förändras, säger hon till SVT Jämtland.

Enligt migrationsverket kommer boendet att avvecklas under den närmaste månaden. På Kalllgården bor förnärvarande ett 60-tal asylsökande varav de flesta är familjer med barn i olika åldrar. De kommer nu att omplaceras till ett annat boende någonstans i Sverige:

– Det säger ju sig självt att det blir ju ytterligare ett uppbrott och ett trauma. Jag tycker att de är tråkigt för dem, säger Julienne Suspitzinger.

Igår var det exakt ett år sedan flera av familjerna kom till Kallgården, berättar hon:

– Det här har blivit deras trygghet och fatsa punkt, säger Julienne Suspitzinger.

Anläggningen har i dagsläget sju anställda och frågan är vad som nu händer med Kallgården.

– Det vet jag ingenting om. Jag har ingen aning. Det här att det är väldigt nytt för oss, vi fick veta det i fredag, säger Julienne Suspitzinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.